Gidseltagningen

’Gidseltagningen’ er Kanal 5s nye store dramaserie om en terroraktion i hjertet af København. En serie af Kasper Barfoed, efter idé af forfatterne bag ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’, og med store navne som Paprika Steen, Johannes Lassen, Dar Salim, Henning Jensen, Sara Hjort Ditlevsen, Alexandre Willaume, Allan Hyde og Cecilie Stenspil på rollelisten.

En tidlig morgen i oktober får 15 danskere deres liv vendt på hovedet. Deres metrotog bliver kapret af ukendte gerningsmænd, der truer med at dræbe dem én efter én, hvis de ikke får deres krav opfyldt. Det bliver startskuddet på en historisk gidselaktion, som i løbet af én enkelt uge ændrer Danmark for altid.

Det officielle Danmark sættes på den anden ende. For selvom myndighederne er forberedt på terroraktioner, er det aldrig til at vide, i hvilken form de kommer – og hvordan de skal løses. Medierne kommer også under pres. For hvordan agerer man, når gidseltagerne tilbyder direkte interviews med gidslerne? Risikerer man at blive en del af problemet eller løsningen? Almindelige danskere tænker på, at det kunne have været dem. Hos gidslerne veksler man mellem oprørstanker, forhandling og apati, men én tanke går igen: “Skal jeg dø nu?”

15 uskyldige danskere får pludselig sat kroner og øre på værdien af deres liv. Ingen ved, hvem gidseltagerne er, eller hvad deres mission er. Den danske stats overordnede princip i en gidseltagningssituation er, at man ikke udbetaler løsesum til gerningsmændene. Men kan gidslerne komme fri på anden vis?

’Gidseltagningen’ er en crime-thriller i 8 afsnit – premiere i foråret 2017 på Kanal 5.

 

Instruktør og hovedforfatter: Kasper Barfoed
Producer: Morten Kjems Hytten Juhl
Executive producers: Meta Louise Foldager, Adam Price & Søren Sveistrup

Programbilleder
Kanal: 
KAN OGSÅ SES PÅ: 
PREMIERE: 
Kommer til foråret
PRODUKTIONSSELSKAB: 
SAM Productions
PRESSE: